Befektetőknek

Lexholding Zrt > Befektetőknek

Kötvénykibocsátással kapcsolatos dokumentumok

LEXHOLDING 2030/A KÖTVÉNY

Beszámolók

Az aktuális befektetői információk között megtalálhatja az Lexholding Befektető Zártkörűen Működő Részvénytársaság teljesítményéről szóló legfrissebb beszámolókat.

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS

A LEXHOLDING Befektető Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1027, Budapest, Csalogány utca 23-33., cégjegyzékszám: Cg. 01-10-042823; nyilvántartó bíróság: Fővárosi Bíróság Cégbírósága) ezúton tájékoztatja befektetőit, valamint az egyéb tőkepiaci szereplőket és érdeklődőket, hogy a Budapesti Értéktőzsde Zrt. XBond Általános Üzletszabályzata, valamint a vonatkozó jogszabályok alapján fennálló rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban eleget tesz:

A Scope Ratings GmbH hitelminősítő intézet 2022. június 13. napján közzétette hitelminősítési felülvizsgálatának eredményét a társaság vonatkozásában, amelynek értelmében megerősíti a LEXHOLDING Befektető Zártkörűen Működő Részvénytársaság B+/Stabil értékelését, illetve kötvényeinek B+ szinten való besorolását. A kibocsátói besorolás megerősítését a megfelelő költségfedezet és a kiegyensúlyozott finanszírozási struktúra támasztja alá, amely csak mérsékelt külső pénzügyi adósságot tartalmaz.

A LEXHOLDING Zrt. (korábbi nevén Stelius Befektető Zrt.) az ország egyik legnagyobb, kizárólag magyar tulajdonban lévő vállalatcsoportja, 1995-ös alapítása óta a hazai üzleti élet meghatározó szereplője. A biztos alapokon álló, tőkeerős vállalatcsoportba tartozó cégek tevékenysége a pénzügyi szolgáltatások (BÁV Zálog), a műkereskedelmi tevékenység (BÁV Műkereskedelem) és ehhez kapcsolódó oktatás (BÁV Akadémia), a taxis személyszállítás (Főtaxi), valamint az ingatlanfejlesztés és -hasznosítás (Inforg) köré csoportosul. A tulajdonosi érdekek képviselete mellett a LEXHOLDING Zrt. holdingközpontként látja el a cégcsoportba tartozó, különböző üzleti profilú vállalatok stratégiai irányítását és működésének szakmai támogatását.

„A Scope Ratings GmbH hitelminősítési felülvizsgálatának friss eredménye visszaigazolja, hogy a külső körülmények,-  elsősorban a koronavírus járvány okozta gazdasági hatások – ellenére a társaság működése megfelelő, céljai és kitűzött üzleti pályája reális, és  hosszú távon is megalapozott. Ezen felül a hitelminősítés felülvizsgálatának eredménye tükrözi, hogy a terveink megvalósítása ütemszerűen halad” – értékelt Majtényi Kálmán vezérigazgató. „A LEXHOLDING Zrt. a jövőben is erősíteni, és bővíteni  kívánja  a holding szerepét, és azon dolgozik, hogy irányítsa és támogassa üzletágainak működését, beruházásainak felelős megtervezését és megvalósítását, amelyektől a várhatóan továbbra is turbulens pénzügyi-gazdasági környezetben eredményeink szinten tartását várjuk a következő években.”

A LEXHOLDING Zrt. az MNB Növekedési Kötvényprogramjának (NKP) keretei között 2020 decemberében vezette be kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde XBond kereskedési platformjára. Az NKP-hoz kapcsolódóan elindított BÉT XBond kötvénykereskedési platform a professzionális kötvényvásárlókat célozza meg azzal, hogy a regisztrálható értékpapírok minimális névértéke 100 000 euró vagy annak megfelelő egyéb deviza. A LEXHOLDING Zrt. az NKP-nak köszönhetően 15 milliárd forint forrást vont be: a kibocsátott kötvények fix kamatozásúak, a kupon mértéke 3,1 százalék, a kötvényaukción 3,06 százalékos átlaghozam alakult ki.

A minősítéssel kapcsolatos információk, beleértve a minősítési jelentések és a kapcsolódó módszertanok az alábbi linken érhetők el.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi és elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.